Over Else

“Het maakt mij oprecht heel blij als ik mensen kan helpen het beste uit hun zangstem te halen, zodat ze kunnen genieten van zingen!”

Van zingen in een lokale popband tot een plantencontract bij EMI op mijn 18e in de ‘all-chick-rock&roll-meiden-band’ BAD CANDY van Barry Hay (Golden Earring). Ineens werd het ‘echt’ en was ik drie jaar lang lead zangeres van een professionele band met een platencontract!

BAD CANDY
Dit was te gek en ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken! Ik heb waanzinnig veel geleerd. Zoals; veel podium ervaring opgedaan, hoe het is om te zingen in een studio en te werken met professionele producers. Een album opgenomen in Zweden, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde.

PRINS CLAUS CONSERVATORIUM
Na deze onstuimige tijd in een poprockband verlangde ik weer terug naar de schoolbanken. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Alleen, inmiddels had ik erg veel zang- en podium ervaring, maar ik had totaal geen verstand van muziektheorie. Na 5 jaren flink studeren én veel plezier behaalde ik in 2014 mijn diploma Docent Muziek met als hoofdvak Zang Pop/Jazz. Tijdens en na mijn studie heb ik een ruime ervaring opgedaan in het geven van zangles op maat aan jong en oud!

UNIVERSAL VOICE INSTITUTE
In september 2021 ben ik gestart met de zangopleiding bij Universal Voice Institute in Amsterdam. Hier studeer ik bij de grondlegger van het Universal Voice System; Alberto ter Doest. Tijdens de opleiding leer je snel en gemakkelijk beter zingen binnen alle muziekstijlen. Mijn ervaring is dat dit systeem fantastisch goed werkt! In september 2022 ben ik dan ook gestart met het ‘Teacher Jaar’ van de opleiding, zodat ik deze zangmethode ook kan overbrengen op leerlingen.

ZANGERES
Naast mijn bezigheden als zangdocent treed ik in het weekend regelmatig op. De combinatie van zelf actief zingen en het geven van zangles geeft mij ontzettend veel plezier en voldoening!

MY VOCAL ACADEMYZangles Groningen
Tijdens en na mijn studie aan het Prins Claus Conservatorium en Universal Voice Institute heb ik zangles gegeven op verschillende zangscholen in Groningen en Friesland. Het was echter mijn droom om mijn eigen lespraktijk op te starten. Zo gedroomd zo gedaan! In 2021 ben ik officieel gestart en geef ik met ontzettend veel plezier les aan beginners en gevordenen, volwassen en kinderen.

Boek nu een zangles!