Over

“Mijn doel is simpel; Ik wil mensen helpen het beste uit hun zangstem te halen, zodat ze zich vrij voelen en kunnen genieten van zingen”

Van zingen in een lokale popband tot een plantencontract bij EMI op mijn 18e in de ‘all-chick-rock&roll-meiden-band’ BAD CANDY van Barry Hay (Golden Earring). Ineens werd het ‘echt’ en was ik drie jaar lang lead zangeres van een professionele band met een platencontract!

Dit was te gek en ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken! Ik heb waanzinnig veel geleerd. Zoals; veel podium ervaring opgedaan, hoe het is om te zingen in een studio en te werken met professionele producers. Een album opgenomen in Zweden, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde. Wel ervaarde ik veel druk en al jong leerde ik de ‘harde zakenwereld’ kennen. Ik heb in die tijd veel geworsteld met mijn stem, en zong met erg veel spanning. Toen de band stopte heb ik zelfs een paar jaar niet gezongen, ik dacht dat ik het niet kon en het toch niks voor mij was. Ik heb toen 2 jaar Fysiotherapie gestudeerd. Maar, via verschillende wegen kwam muziek mijn leven weer binnen en heb ik weer mijn hart gevolgd. Uiteindelijk met veel struggles en onzekerheden heb ik toelating gedaan voor het conservatorium. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Alleen, inmiddels had ik erg veel zang- en podium ervaring, maar ik had totaal geen verstand van muziektheorie. Ik wilde graag hoofdvak zang studeren, het werd uiteindelijk docent muziek. Daar ben ik nu erg blij heb, want in die opleiding leer je ook arrangeren, dirigeren en samenwerken met andere kunstdisciplines. In 2014 behaalde ik mijn diploma. Na de studie heb ik een paar jaar lesgegeven als muziek docent op verschillende middelbare scholen. Hoewel dit een leerzame en ook leuke tijd was, merkte ik dat ik het specialisme van zingen niet helemaal kwijt kon op die manier. Ik wilde alleen met zingen, mijn eigen passie, bezig zijn en me hierin verder specialiseren en ontwikkelen. Zowel voor mezelf als zangeres als zangdocent. In september 2021 ben ik dan ook gestart met de zangopleiding bij Universal Voice Institute in Amsterdam. Kortom; na vele omwegen heb ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik doe wat ik moet doen: mijn eigen zangschool, met als boodschap en doel; ‘mensen helpen het beste uit hun zangstem te halen, zodat ze zich vrij voelen om hun stem te laten horen en kunnen genieten’!

Een paar jaar geleden heb ik een tatoeage van een muzieksleutel op mijn pols laten zetten; naast dat ik het een prachtig teken vind, staat het voor mij voor gaan voor je dromen en geloof in jezelf, dan openen vanzelf de deuren voor jou. Dit is wat ik iedereen gun. Iedereen heeft zijn / haar struggles in het leven. Je kan het positief omzetten, vind jouw ‘sleutel’ tot geluk en eigenwaarde, voor mij is dat muziek en het overbrengen van deze boodschap.

Nieuwsgierig geworden? Vraag nu een proefles aan!