Over

“Het maakt mij oprecht heel blij als ik mensen kan helpen het beste uit hun zangstem te halen, zodat ze kunnen genieten van zingen!”

ZANGERES
Muziek en zangmelodieën raakten mij al van jongs af aan en ik zong moeiteloos alles mee. Op jonge leeftijd nam mijn moeder me mee naar de kapper en zong ik uit het niets, midden in de kapperszaak, voluit het nummer Nikita van Elton John mee. Mijn moeder dacht: “jeetje, waar haalt zij dit vandaan?!” Tijdens mijn jeugd zong ik in een kinderkoor en later in een jeugdkoor, waar ik verschillende solo’s voor mijn rekening nam. Gedurende mijn middelbare schoolperiode zong ik in een pop- en rockband. Op mijn 18e werd ik door Barry Hay (Golden Earring) bij een auditie uitgekozen als de leadzangeres voor de all-chick-rock-and-roll-band Bad Candy. Dit was te gek en ik heb waanzinnig veel geleerd. Zoals; veel podium ervaring opgedaan, zingen in een studio en werken met professionele producers. Een album opgenomen in Zweden, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde. Tijdens en na mijn studie aan het Conservatorium zong ik in verschillende bands en muzikale projecten. Momenteel zing ik in een duo met een gitarist of solo op bruiloft(ceremonies), events en (bedrijfs)feesten. Daarnaast zing ik in uiteenlopende muzikale projecten.

Kijk voor meer informatie op mijn persoonlijke site: elsemerit.nl

PRINS CLAUS CONSERVATORIUM
Tijdens deze onstuimige tijd in een poprockband merkte ik dat vocaal en qua performance niet alles lukte wat ik graag wilde, of wat er van me verwacht werd, en ik genoot niet meer van het zingen. Ik verlangde weer terug naar de schoolbanken en had behoefte aan verdieping op muzikaal vlak. Tot mijn grote vreugde werd ik toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Alleen, inmiddels had ik veel zang- en podium ervaring, maar ik wist bijna niks van muziektheorie. Na 5 jaren flink studeren én veel plezier behaalde ik in 2014 mijn diploma Docent Muziek met als hoofdvak Zang Pop/Jazz. Tijdens en na mijn studie heb ik een ruime ervaring opgedaan in het geven van zangles op maat aan jong en oud!

UNIVERSAL VOICE INSTITUTE
Na de opleiding Docent Muziek een het Conservatorium had ik nog niet alle antwoorden op mijn vocale vragen en maakte ik kennis met het Universal Voice System. Ik was gelijk enthousiast om deze opleiding te gaan volgen. Hier studeerde ik bij de grondlegger van het Universal Voice System; Alberto ter Doest. Dit systeem werkt meer vanuit klank en legt op een concrete manier uit wat er zangtechnisch nodig is om de stem optimaal te trainen. In juli 2023 heb ik mijn diploma voor Universal Voice Master Teacher behaald en ik kan nu weer genieten van zingen!


ZANGCOACH | ZANGDOCENT
De afgelopen 10 jaar heb ik zangles gegeven op verschillende zangscholen in Groningen en Friesland. Het was echter mijn droom om mijn eigen zangschool op te starten. Zo gedroomd zo gedaan! In 2021 ben ik officieel gestart en geef ik met ontzettend veel plezier les aan de beginnende en gevorderde professional en de gevorderde amateur zanger. Daarnaast ben ik ook werkzaam als Docent Zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ik les geef bij de opleiding Docent Muziek.

Zingen maakt me heel blij, het werkt bevrijdend en verbindend en ik gun iedereen om te genieten van zingen!

NIEUWSBRIEF!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf up to date van nieuwtjes en acties