Over

“Mijn doel is simpel; Ik wil mensen helpen het beste uit hun zangstem te halen, zodat ze zich vrij voelen en kunnen genieten van zingen”

Van zingen in een lokale popband tot een plantencontract bij EMI op mijn 18e in de ‘all-chick-rock&roll-meiden-band’ BAD CANDY van Barry Hay (Golden Earring). Ineens werd het ‘echt’ en was ik drie jaar lang lead zangeres van een professionele band met een platencontract!

Dit was te gek en ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken! Ik heb waanzinnig veel geleerd. Zoals; veel podium ervaring opgedaan, hoe het is om te zingen in een studio en te werken met professionele producers. Een album opgenomen in Zweden, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde. Wel ervaarde ik veel druk en al jong leerde ik dat er veel ego’s binnen de muziekwereld zijn… Ik heb in die tijd veel geworsteld met mijn stem en zong met erg veel druk en spanning. Toen de band stopte heb ik een paar jaar niet gezongen, ik dacht even dat het niks voor mij was. Maar, via verschillende wegen kwam muziek en zingen mijn leven weer binnen en heb ik mijn hart gevolgd. Wat me veel heeft opgeleverd! Uiteindelijk met veel struggles en onzekerheden heb ik toelating gedaan voor het conservatorium. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Alleen, inmiddels had ik erg veel zang- en podium ervaring, maar ik had totaal geen verstand van muziektheorie. Na 5 jaren hard werken én veel plezier behaalde ik in 2014 mijn diploma Docent Muziek. Na deze studie heb ik een paar jaar lesgegeven als muziek docent op verschillende middelbare scholen. Hoewel dit een leerzame en ook leuke tijd was, merkte ik dat ik het specialisme van zingen niet helemaal kwijt kon op die manier. Ik wilde alleen met zingen, mijn eigen passie, bezig zijn en me hierin verder specialiseren en ontwikkelen. Zowel voor mezelf als zangeres als zangdocent. In september 2021 ben ik dan ook gestart met de zangopleiding bij Universal Voice Institute in Amsterdam. Kortom; na vele omwegen heb ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik doe wat ik moet doen: mijn eigen zangschool, met als boodschap en doel; ‘mensen helpen het beste uit hun zangstem te halen, zodat ze zich vrij voelen om hun stem te laten horen en kunnen genieten’!

Een paar jaar geleden heb ik een tatoeage van een muzieksleutel op mijn pols laten zetten; naast dat ik het een prachtig teken vind, staat het voor mij voor gaan voor je dromen en geloof in jezelf, dan openen vanzelf de deuren voor jou. Dit is wat ik iedereen gun. Iedereen heeft zijn / haar struggles in het leven. Je kan het positief omzetten, vind jouw ‘sleutel’ tot geluk en eigenwaarde, voor mij is dat muziek en het overbrengen van deze boodschap.

Plan nu een proefles!