Lesaanpak

Professioneel en gezellig!

Waarom zangles bij Else?

Band ervaring & Conservatorium
Else heeft ervaring als lead zangeres in de professionele band Bad Candy en had hiermee 3 jaar lang een plantencontract bij EMI; De band was mede opgericht door Golden Earring zanger Barry Hay. Daarna heeft ze de opleiding Docent Muziek gedaan aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en studeerde af in 2014. Ze heeft met verschillende talentvolle muzikanten samengew-erkt.

Verschillende Zangstijlen
Ze geeft les in verschillende genres/stijlen. De nadruk ligt op pop/jazz, maar de leerling kan uiteraard zelf het genre bepalen en ook uitstapjes maken naar musical, klassiek, wereldmuziek, enz.

UVS
Else geeft les binnen het ‘Universal Voice System’ (UVS). Dit is een populaire zangmethode waarmee je gevarieerd en veelzijdig leert zingen, invulling kunt geven aan verschillende muz-iekstijlen en je stem op een gezonde manier leert gebruiken.

Momenteel doet ze de opleiding bij Universal Voice Institute en studeert zij bij de grondlegger van de UVS zangmethode: Alberto ter Doest.

Studio Folkingestraat – professioneel en huiselijk
Else geeft privé en duo-zangles vanuit een studio in haar eigen woning in Groningen. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden, en gaan op afspraak.

Er is altijd een elektrische piano aanwezig waarop de leerlingen begeleid worden. En daarnaast kan er gewerkt worden met instrumentale-banden van YouTube of Spotify. Tevens kunnen deze banden op maat voor jou gemaakt worden door Else. Bijvoorbeeld om het lied in de juiste toon-soort te zetten die op dit moment het beste bij jouw stem past.

De lessen 🎙

De lessen bestaan onder andere uit:
– Warming-up oefeningen voor de stembanden
– Optimale lichaamshouding
– Oefeningen om een ideale klank te trainen
– Oefeningen om een bepaald doel te behalen (bijvoorbeeld hoger, luider, helderder of met meer draagkracht leren zingen).
– Tips & Tricks op maat
– Personal Voice Plan (met meetbare doelen)
– Repertoire naar keuze (zing in de stijl die jij graag wilt!)
– Liedinterpretatie

Indien gewenst:
– Meerstemmigheid
– Canons
– Podiumpresentatie
– Muziektheorie en/of jezelf leren begeleiden met akkoorden op de piano
– Het verkennen van verschillende muziekstijlen
– Voorbereiding op optredens
– Voorbereiding op een auditie
– Voorbereiding op een toelating van een muziekvakopleiding

Boek nu een zangles!